‘Wie bouwt daar instrumenten in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Remco Busink.

Arend Bloemink: ’Tja, wonen in de Nieuwegeinse Muziekbuurt betekent uiteraard niet dat je dan iets met muziek doet! Voor het Portret van déze week gaat dat echter wèl op. En hoewel het Portret inmiddels al bijna tien jaar van zijn pensioen geniet, spreekt hij tóch van vrije tijd… Vrije tijd die bij hem door zijn grote hobby, het bouwen van historische snaarinstrumenten, veelal wordt opgeslokt. Reden voor mij om hem, Remco Busink, voor te stellen hem in zijn werkplaats, daar waar hij de snaarinstrumenten nauwkeurig bouwt, te fotograferen. Aangekomen in zijn werkplaats neemt Remco een eerder vervaardigd instrument ter hand en begint er, tot mijn schrik, aan te knutselen… Remco stelt me gerust: nu en dan is het goed of nodig een instrument te verbouwen. Zoals nú…

Overigens bóuwt Remco de instrumenten niet slechts, hij bespeelt ze óók! ‘

Klik op het cameraatje hieronder en lees in Remco’s antwoorden op de vijf (altijd dezelfde) vragen wat hij onder andere vindt van en over Nieuwegein èn waar Remco zijn instrumenten bespeelt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk